Τρίτη 2 Μαρτίου 2010

Δίκτυο Επικοινωνίας "Οι Μαθητές παίρνουν τον λόγο" (http://studentsrhetoric.ning.com)

Μετά από ένα μεγάλο διάστημα στο οποίο ασχοληθήκαμε κυρίως με τον Αυθόρμητο Λόγο και με ασκήσεις-παιχνίδια λόγου για να συνηθίσουμε να μιλάμε πιο άνετα..., μετά από τη συμμετοχή μας στους Αγώνες Λόγου των Αρσάκειων Σχολείων Θεσσαλονίκης..., μετά από πέντε(5) περίπου μήνες ζωής του ομίλου μας... είμαστε σε θέση να ανακοινώσουμε πια πως ξεκινάμε τη μελέτη και εξάσκηση πάνω στους Διττούς Λόγους ...!!!

Σκεφτήκαμε λοιπόν να ασχοληθούμε με θέματα επίκαιρα και σχετικά με τα ενδιαφέροντα και τους προβληματισμούς των μαθητών (της νεολαίας).
Σκεφτήκαμε επίσης να θέτουμε το εκάστοτε θέμα στο Δίκτυο Επικοινωνίας που δημιουργήσαμε: http://studentsrhetoric.ning.com ; και προσκαλούμε συμμαθητές μας, καθηγητες μας, και μαθητές από άλλα σχολεία ή και ανθρώπους γενικά (χωρίς περιορισμούς ηλικίας, κοινωνικής τάξης κτλ...) που ενδιαφέρονται για την Επιχειρηματολογία και τη Ρητορική... να συμμετέχουν παραθέτοντας τις δικές τους θέσεις και επιχειρήματα-αντεπιχειρήματα στο κάθε θέμα απαντώντας με 'σχόλια' (ένα ίσως επιχείρημα τη φορά) κάτω από το θέμα που αναλύουμε στο forum συζητήσεών μας...!

Πρώτο θέμα με το οποίο αποφασίσαμε να ασχοληθούμε είναι το θέμα του Τελικού Γυμνασίου των Αγώνων Ρητορικής (των Αρσακείων) του Φεβρουαρίου: "Πιστεύουμε πως η είσοδος των Ηλεκτρονικών Υπολογιστών στην Εκπαιδευτική Διαδικασία θα κάνει το μάθημα πιο ελκυστικό και τον καθηγητή πιο σύγχρονο".
Αποφασίσαμε να δουλέψουμε με αυτό το θέμα για να συζητήσουμε και να πάρουμε θέση απέναντι στη 'νέα τάξη πραγμάτων', τη λεγόμενη "Ψηφιακή Τάξη" και να κάνουμε τις δικές μας προτάσεις για την αξιοποίηση των Ηλεκτρονικών Υπολογιστών (στο εξής Η/Υ) στο σχολείο...!!!

Σας προσκαλούμε να συμμετέχετε σ'αυτό τον ηλεκτρονικό διάλογο με τις δικές σας τοποθετήσεις, τα δικά σας επιχειρήματα ή αντεπειχειρήματα και τις δικές σας προτάσεις και λύσεις σε κάθε ζήτημα, κάθώς και να μας προτείνετε θέματα με τα οποία θα θέλατε να ασχοληθούμε!
Ας δώσουμε πραγματικά το χώρο και λόγο σε μας τους μαθητές...! ας 'ακούσουμε' τις προτάσεις μας, τις ιδέες μας και τους προβληματισμούς μας...!!!

Σας θυμίζουμε ξανά! ο χώρος στον οποίο θα μας βρείτε να "επιχειρηματολογούμε" ηλεκτρονικά είναι το Δίκτυο "Οι Μαθητές παίρνουν τον Λόγο" στη διεύθυνση http://studentsrhetoric.ning.com">